• Dekorasyon ve tadilat başarılı sonucu alana kadar
  • Videolu ve resimli adım adım anlatımlar
  • Ya işçi tut - Ya da kendin yap
  • Mutfak tadilatında hesap makinaları

Mutfaklarda Meydana Gelen Lavabo Kokusu Nasıl Ortadan Kaldırılır?

Mutfaklardaki meydana gelen lavabo kokularını ortadan kaldırmak için neden kaynaklandığını bilmek gerekir. Bunun dâhilinde gerekli çözümler alınmalıdır.

İçerik
  1. Mutfaktaki Lavabo Kokusu Nasıl Giderilir?
  2. Kokular Giderilmesi İçin Dikkat Edilecek Diğer Noktalar

1Mutfaktaki Lavabo Kokusu Nasıl Giderilir?

Mutfak da koku sorunu birçok insanın başına gelen sorunlar içinde yer alır. Bu kokuların nereden geldiğini bulmak ve anında yok etmek adına pratik birçok çözüm bulunur. Bu çözümleri bildikten sonra lavabodan gelen koku kısa süre içinde ortadan kalkar. Mutfak lavabo kısmından gelen kokuyu gidermek için;

  • Boruların ayrışma kısmı ve boru duvarlarda atıklar ile yağın birikmesi kokuların faili olabilir. Bunun içinde sorun kimyasal yollar ile yıkanarak çözülebilir. Kimyasal ürünler birçok markette bulunur ama bu ürünler sağlık açısından oldukça zararlıdır. Kullanırken dikkatli olmak gerekir. Ayrıca kokuya maruz kalmamak adına yemeklerden sonra tabaklardaki artıklar temizlendikten sonra yıkanmalıdır. Bu artıklar giderlerde birikir ve mutfak lavabo kokusu oluşumuna sebep olur.
  • Kolaylıkla mutfak da bulunabilecek olan ürünler, aynı zamanda lavabo kokusu sorununu ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır. Bunun için gider deliği sofra tuzu doldurulur, yarım saat beklenir. Sonrasında sıcak su bu tuzun üstüne dökülür ve lavabo kokusu geçmesi için deterjan ile yıkanır.
  • Sirke ile soda lavabo kokusu gidermek adına kullanılabilir. Gider tamamen sirke ve karbonat ile doldurulmalıdır. Hazırlamak için 2 çorba kaşığı karbonat 1 litre kaynayan suyun içine atılır ve çözülmesi beklenir. İçine 2 çorba kaşığı da beyaz sirke atılır. Hazırlanan bu karışım giderin ağızından yavaş yavaş dökülür. Lavabosu ile alakalı devamlı koku sorunu yaşayan kişiler bu karışımı haftada bir kez yapmalıdır.
  • Kokuların meydana çıkmasının diğer bir sebebi de borularda ve eklem yerlerinde meydana gelmiş olan hasarlardır. Bu kısımların kontrol edilmesi gerekir. Bu bölgelerdeki bozuk ve gevşemiş olan kısımların düzeltilmesi gerekir. Bunun için tamirciden yardım alabilir ya da kendinizin elinde geliyorsa hemen halledebilirsiniz. Borularda ya da eklem yerlerinde sorun olup olmadığını anlama adına su sesine dikkat edilmelidir. Suyun giderden akış sesi kesik kesik geliyorsa sorunun olduğunu gösterir. Lavabo altında bulunan tesisatın değiştirilmesi gerekebilir. Tamamının değişmesi gerekmese bile tamamını değiştirmek daha sağlıklı sonuç verir.

2Kokular Giderilmesi İçin Dikkat Edilecek Diğer Noktalar

resim-5220

Kokunun giderilmesi adına yapılacak olan karışım için gerekli malzemeler;

  • 1 Su bardağı limon suyu
  • 1 Su bardağı kabartma tozu

Kokunun giderilmesi adına yapılacak olan karışımın hazırlanışı;

  • Limon suyu ısıtılır, ısınmış olan limon suyunun içine 1 su bardağı kabartma tozu eklemesi yapılır ve çözülmesi için karıştırılır. Ocak üstüne alınan bu karışım yavaş yavaş karıştırılır ve köpük şekline gelince ocaktan alınır. Bu karışım lavaboya dökülür. 10 dakika boyunca herhangi bir işlem yapılmaz. Sonrasında ılık su yardımı ile lavabo detaylı şekilde temizlenmelidir. Bu sayede kokudan kesinlikle eser kalmayacaktır. Ayrıca lavabo kesenlikle deterjan ile temizlenmelidir.
  • Lavabolarda meydana gelen kokular için kullanılacak doğal çözümlerden bir tanesi de kahve telvelerinin kullanımıdır. Kahve telveleri hafif şekilde sulandırılır ve lavabonun içine dökülür. Belli bir süre bekledikten sonra bu alan detaylı şekilde yıkanır.

Yukarıdaki yazılan karışımların hepsi mutfaklardaki lavabolarında atık yağlardan kaynaklı ortaya çıkan kötü kokuların meydana gelmesinden önce kullanılan pratik yöntemlerdir. Lavabolardan koku geliyorsa ve bu kokular oldukça yoğun şekildeyse,  bu pratik uygulamalar sayesinde kokular ortadan kalkmıyorsa yukarıdaki uygulamalar çözüm olmayabilir. Bunun içinde kesinlikle bir ustadan yardım alınmalı ve daha profesyonel çözümler uygulanmalıdır.

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4,60 out of 5)
Loading...